CUBS på 100% vedvarende energi

CUBS er en af de næsten en million virksomheder der bruger Google Cloud. I 2017 var Google det første firma af deres størrelse til at bruge vedvarende energi til 100% af deres elektricitetsforbrug. Google har siden 2017 opnået den samme imponerende milepæl hvert år. De har skrevet aftaler med mere end 50 firmaer der gør sig i vedvarende energi, med en samlet kapacitet på 5.5 gigawatts. 

I 2020, under Corona pandemien, var Google Meet og Duo vært for 3 billioner minutter af videoopkald. Selvom aktiviteten, og dermed energiforbruget, i Googles datacentre steg meget, var de i stand til at anskaffe nok vedvarende energi for tredje år i træk. 

Det er vigtigt for CUBS at bruge Google Cloud, da vi ved at vores databehandling foregår via et firma der tager ansvar for deres eget forbrug af energi og forsikrer at det kommer fra vedvarende energikilder der ikke bidrager til opvarmningen af planeten.

Peter Ulka, Direktør

I det sidste årti er behovet for elektronisk databehandling steget med 550 procent, men brugen af elektricitet i datacentrene verden over har forholdt sig nogenlunde det samme. Dette viser Google også, da de i 2021 leverede omkring 7 gange så meget databehandling som de gjorde fem år tidligere, men for samme mængde elektricitet. Ved at reducere hvor meget elektricitet de bruger, selv med stigende forespørgsel af databehandling, kan Google holde sig til at have 100% af deres energi kommende fra vedvarende kilder.

For at imødekomme den stigende forespørgsel af elektronisk databehandling har Google igangsat en masse nye projekter med fokus by vedvarende energi.

Derudover har Google offentliggjort at deres mål for 2030 er, at alle steder Google opererer skal drives fuldstændigt 24/7 på CO2 – neutral energi. De vil gå fra deres tidligere model der handlede om at kompensere for CO2 der allerede var blevet udsendt, til at sørge for at deres operationer slet ikke udsender CO2 til at begynde med. 

Kilde: https://cloud.google.com/blog/topics/sustainability/google-achieves-four-consecutive-years-of-100-percent-renewable-energy